Tebūnie TAIP !
 

Lazenki 2017 (Лазенки 2017)

Gražus pavadinimas лазенки-pirteles. Žodis лазенки kilo dar iš tų laikų (iš žodžio лазить-lysti, įlysti), kai nebuvo pirčių, ir varguomenė, kad šiltai nusipraustų, šildydavo vandenį rusiškuose pečiuose ir lysdavo į jį išprakaituoti ir praustis.

Va ir sudalyvavom Baltarusių pirties šventėje ЛАЗЕНКИ 2017.

Jų šventė vyko kartu su bardų festivaliu "Бард-рыбалка 2017". Bet tai tik padėjo pirtininkams. Šalia skambėjo graži muzika, girdėjom net ir lietuviškas dainas.

Graži buvo šventė, bet ir kaip pas mus Anykščiuose reikalą kažkiek pagadino lietus. Jei Anykščiuose tik buvo ūkanota ir krapnojo, tai čia pylė kaip iš kibiro. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Pirtyse eilės, po seminarų (мастер класс) tentais daug klausytojų.

Na ir mes nepagadinom Lietuvos vardo. Pravedėm seminarą, išmokom daryti muilą, pavanojom baltarusiukus, sudalyvavom vanojimo čempionate.

Ir ką manot. Aišku - mūsų Abertas Kašėta užėmė pirmą vietą. Kad būtumėt girdėje publikos komentarus per jo pasirodymą.

- Tik pažiūrėk, juk jis šoka

- Tai kad jis dar ir dainuoja

- Kodėl aš nesutikau, kai siūlė būti jo modeliu

Gaila tik kad mes tik dviese už Lietuvėlę, bet geriau jau tiek nei nė vieno. Juk draugystė gali prasidėti ir nuo keliu žmonių. Žiū sekantį kartą jau bus ir daugiau.

Žodžiu - nė kiek nesigailėjom kad nuvykom į Baltarusių šventę.

  Va koks mūsų Alberto pasirodymas Baltarusijos pirties šventėje Лазенки 2017. Pasileiskit garsą stipriau. Čia įdomiausia žiūrovų komentarai. Kamera stovėjo pačiame jų viduryje ::))

Edmundas P.

Pirtyje tiesa !

 
 
 
 
Parašykite
Paskambinkite
Apie